Geplaatst op 05.05.21
Als werkgever kunt u te maken krijgen met een arbeidsongeschikte werknemers. Het arbeidsrecht verplicht u om tijdens de arbeidsongeschiktheid van de werknemer het loon aan hem door te betalen...
Als werkgever kunt u te maken krijgen met een arbeidsongeschikte werknemers. Het arbeidsrecht verplicht u om tijdens de arbeidsongeschiktheid van de werknemer het loon aan hem door te betalen. Daarnaast bent u verplicht om zorg te dragen voor de re-integratie uw werknemer (het inzetten van de bedrijfsarts en eventueel aanpassen van de werkplek). De daarmee gemoeid gaande kosten komen ook voor uw rekening. Tijdens het verzuim besteedt u ook veel tijd aan de zieke werknemer. Kortom, de loonschade kan dus fors oplopen.
Als één van uw werknemers uitvalt door schuld van een ander, dan kunt u via loonregres uw loonschade verhalen. Dat is wettelijk geregeld in artikel 6:107a Burgerlijk Wetboek. De veroorzaker van de arbeidsongeschiktheid is verplicht om uw schade te vergoeden.
De te verhalen loonschade bestaat onder andere uit de volgende componenten:
kan de transitievergoeding ook verhaald worden op de aansprakelijke partij? Nee, maar als werkgever kunt u wel aanspraak maken op een compensatie door het UWV.
De volgende posten komen helaas niet voor verhaal in aanmerking:
Ben u werkgever en wilt u meer weten over dit onderwerp? Of wilt u hulp bij het verhalen van uw schade?
Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.